Laatste kans om jouw settings van WhatsApp goed te zetten. Volg de instructies.

Laatste kans.

WhatsApp gaat je privé-gegevens delen met Facebook! Ook gaat het bedrijf bijhouden wanneer je voor het laatst hebt geappt. Dit is volgens WhatsApp handig om spam en misbruik te bestrijden. Het betekent vooral dat Facebook nóg gerichter kan adverteren.

Facebook-gebruikers die ook whatsappen kunnen suggesties voor vrienden en advertenties krijgen die zijn gebaseerd op de informatie die Facebook van WhatsApp doorgespeeld krijgt! Toen Facebook WhatsApp twee jaar geleden overnam benadrukte het bedrijf nog dat de gegevens niet gedeeld zouden worden. Als je WhatsApp installeert zonder goed te kijken naar de voorwaarden worden jouw gegevens dus al gedeeld, zonder dat je daarom hebt gevraagd. Ook is het erg onduidelijk hoe het delen van de gegevens praktisch gaat werken. Als je binnen 30 dagen na het installeren van de wijziging niet expliciet aangeeft dat je niet akkoord gaat, deelt de chatdienst jouw gegevens dus zonder dat je daar erg in hebt. Gelukkig hebben wij de manier gevonden om dit te omzeilen.

Je kan dit voorkomen door een wijziging in de instelling van de chatdienst te doen. Ga in WhatsApp naar de instellingen en klik vervolgens op ‘account’. Zodra je daar bent staat daar ‘deel mijn accountinformatie’ met een vinkje ervoor. Je kan het vinkje uitschakelen. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw gegevens gewoon privé blijven.

Via deze link kan je een filmpje vinden met instructies.